Siyaset

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır: “Fırıncının artan maliyetleri desteklenmeli”

Erdoğan DEMİR / KEŞAN POSTASI

EDİRNE (İGFA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, vatandaşın en temel gıdası olan ekmeğin besin maddesi olmaktan çıktığını hatta korkusu haline geldiğini dile getirerek,“Bir ekmeğin fiyatı 10 liraya yükselmişse ‘Türkiye nereye gidiyor?’ diye düşünmek lazım. Yıl sonuna kadar 20 lira da olabilir.Buğday üretimi düşüyorsa fırıncının yapabileceği bir şey yok. Suç buğday üreticisini desteklemeyen hükümettedir.”ifadelerini kullandı.

“ZAM YAPILMASI ÇÖZÜM DEĞİLDİR”

Son dönemde fırıncıların zararına satış yapmak zorunda kaldıklarını belirtmeleri ve ekmek fiyatlarına yapılan zamlar, halkın alım gücünü daha da zorladığını kaydeden İlçe Başkanı Çakır, artan yaşam maliyetleri karşısında, vatandaşların temel besin maddesi olan ekmek almakta zorlandırdığını söyledi. Çakır, “Ekmeğe zam yapmak yerine, ekmek üreten fırıncıların artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerekir. Zam yapılması çözüm değildir.” dedi.

“KÖTÜ YÖNETİMİN SONU ZAM, AÇLIK VE YOKSULLUKTUR”

Ekonomideki gidişat hayatın her noktasında, en temel gıda ürünlerine kadar herkesi derinden etkilediğini hatırlatan İlçe Başkanı Çakır, açıklamasına şu ifadelerle başladı:“Şimdi de ekmeğe zam yapıldığı haberini aldık. Fırıncılar zararına satış nedeniyle zor durumda olduklarını söylüyor. Doğrudur da. Bu muhteşem ekonomi yönetimine kim dayanır zaten! Öte yandan enflasyon altında ezilen halk, hayat pahalılığından zaten marketin önünden geçemiyordu şimdi herhalde fırınların da önünden geçemeyecek ve büyükşehirlerde gördüğümüz ekmek kuyruklarını yakında ilçemiz de görebiliriz ne yazık ki. Bu tablonun mimarı ise iktidardır. Kötü yönetimin sonu zam, açlık ve yoksulluktur. Bu söylediklerimin tanımı ise AK Parti’dir”

“ARTIK TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAMAK ZORLAŞTI”

AK Parti hükümetinin vatandaşın üstüne zam olarak yağmaya devam ettiğini kaydeden İlçe Başkanı Çakır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Vatandaş ekmeği alırken zorlanıyor. Alım gücü düşmüş, gelir seviyesi azalmış, vatandaş perişan halde.Ücretli çalışanların büyük bir bölümünün elde ettiği gelir, insan onuruna yakışır geçim koşullarını sağlamaktan çok uzakta kaldı. Artık temel ihtiyaçları karşılamak bile zorlaştı, her geçen gün daha daimkânsız hale geliyor. İşsizler için söylenecek kelime yok. ‘Hiç değilse çorbamız kaynasın’ diyen vatandaşın bile mutfağında yangın var. Faturalar ya aksatılarak ödeniyor ya da çaresizlikten ödenemiyor. Bakınız, geçen yıl 4 buçuk milyon vatandaşın gazı ve elektriği kesilmiş. Bu yıl bu rakam gittikçe artacak, geçim sıkıntısı daha da bunaltacak. Vatandaşın uçmadığı havalimanının, geçmediği köprünün, gitmediği yolun parasını dolar ile garanti verip ödedikçe, abuk sabuk projelere gömdükçe bu ülke ekonomisi iflah olmaz.”

BİR EKMEĞİN FİYATI 10 LİRAYA YÜKSELMİŞSE ‘TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR?’ DİYE DÜŞÜNMEK LAZIM

Türk insanının en temel besin maddesi olan ekmekle oynandığının altını çizen İlçe Başkanı Çakır, “Türk insanının en temel gıdası olan ekmek besin maddesi olmaktan çıkıyor, vatandaşlar için artık korku haline geliyor. Bir ekmeğin fiyatı 10 liraya yükselmişse ‘Türkiye nereye gidiyor?’ diye düşünmek lazım. Yıl sonuna kadar 20 lira da olabilir. Buğday üretimi düşüyorsa fırıncının yapabileceği bir şey yok. Suç buğday üreticisini desteklemeyen hükümettedir. Hükümet çareyi zam yapmakta buluyor. Türk insanı çaresizlik içinde. Eskiden ekmeğin yanına soğan, peynir, zeytin katık edilirken şimdi ne katık edilecek? Halkı bir dilim ekmeğe mahkûm ettiler. Her gün evine en az 10 ekmek götürmek zorunda olan insanlar var. Bu insanlar artık ucuz diye bayat ekmek almaya başladılar. Bir gün önceden kalan ekmekleri almak için fırınların kapısında sabah erken saatlerde bekliyorlar.”

SOFRALARINDAN ISTAKOZU, BİLEKLERİNDEN MİLYONLUK SAATLERİ EKSİK ETMEYENLER VATANDAŞA BİR PARÇA EKMEĞİ ÇOK GÖRMESİNLER

CHP Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Yeni yıla girer girmez vatandaşın üzerine bir zam yağmuru başladı. Yapılan zamların ardı arkası kesilmiyor. Gıdadan, akaryakıta, doğalgaza, kısacası iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Asgari ücret artırımı bu durumda pek bir şey ifade etmedi. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle aldılar, alıyorlar. Keşan’da en son temel gıda tüketim maddelerinde biri olan ekmeğe de 2.5 liralık bir zam yapıldı. Enerjiye, gıdaya gelen zam elbette fırıncıları da etkiledi. Ekmeğe zam yapmak yerine, ekmek üreten fırıncıların artan maliyetler karşısında desteklenmesi gerekir. Zam yapılması çözüm değildir. Sosyal devlet anlayışı gereği fırıncı esnafımıza devlet gereken desteği vererek, vatandaşımızın ekmeği ucuz tüketmesini sağlamalıdır. Ekmeğe yapılan zamdan bir an önce vazgeçilerek, vatandaşımız rahatlatılmalıdır. Yandaşlara, holding patronlarına verilen destek fırıncıya, vatandaşa verilmelidir. Sofralarından ıstakozu, bileklerinden milyonluk saatleri eksik etmeyenler vatandaşa bir parça ekmeği çok görmesinler.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -