Gündem

CHP’li vekil ’23 Nisan Marşı’nın engellenmesini TBMM’ye taşıdı

BURSA (İGFA) – Okul müdürünün “Velilerden baskı geliyor, Osmanlı’ya ve ecdadımıza hakaret ediliyor” diyerek marşı yasaklamasını eleştiren Altaca Kayışoğlu, verdiği soru önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönde alınmış bir kararının olup olmadığını da sordu.

AK Parti iktidarlarının izlediği politikalar sonucu eğitimde başarı oranının sürekli düştüğüne ve bu durumun ülkemizin geleceğini derinden etkilemeye devam ettiğine dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Büyük Atatürk’ün sağladığı imkanlarla okuyup bir yerlere gelenlerinin Cumhuriyet ve Osmanlı üzerinden yürütmeye çalıştığı kutuplaştırma ve kamplaştırma politikalarına karşı en büyük cevap sandıkta verilmiştir. Tarihimizi, cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini ve ulusal egemenliğimizi çarpıtmadan objektif bir şekilde çocuklarımıza öğretmesi gerekenler, ülkemizin birlik ve beraberliğine düşmanlık ettiklerini bilmeliler. Bizler büyük “Türkiye İttifakı” derken, tarihimizi yok sayarak kutuplaştırma siyasetiyle görev yapanlar 31 Mart yerel seçimlerinde milletimizin verdiği mesajı anlamamakta direniyorlar. Umarız, halkımızın verdiği mesajı alırlar ve ellerini çocuklarımızın üzerinden bir an önce çekerler” uyarısında bulundu.

Yunuseli Şahin Yılmaz İlköğretim Okulu’nda yaşanan sorunu Meclis gündemine de taşıyan Altaca Kayışoğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Bursa’nın Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi Şahin Yılmaz İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde okunacak olan 23 Nisan Marşı’na okul müdürü tarafından; “Osmanlıya ve ecdadımıza hakaret ediliyor” denilerek bütün etkinliği değiştirme kararının alındığı ve velilerin de bu olaya tepki gösterdiği iddia edilmektedir. Bu bağlamda;

  • Bakanlığınızca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinin kutlama programı belirlenmiş midir? Eğer belirlenmiş ise İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine kutlama programları bildirilmiş midir?
  • Bakanlığınızca törenlerde 23 Nisan Marşı’nın söylenmemesine yönelik bir kararınız var mıdır?
  • Okul idaresinin bu yönde bir karar alması görev, yetki ve sorumlulukları kapsamında mıdır?
  • Söz konusu iddiaların doğrululuğu ile ilgili Bakanlığınız tarafından bir araştırma yapılacak mıdır?”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları -